YILDIZ KIZLARIMIZ DÜNYA ŞAMPİYONU

12-21 Ağustos 2011 tarihleri arasında Ankara Başkent ve Arena Spor Salonlarında gerçekleştirilen FIVB 2011 Yıldız Bayanlar Dünya Şampiyonası sona erdi.


Şampiyona sonrasında Final maçında grup maçında 3-1 yenildiği rakibi ÇİN'i 3-0 gibi net bir skorla mağlup eden Yıldız Bayan Milli Takımımız Dünya Şampiyonu oldu.
Final maçının ardından yapılan ödül töreninde şampiyonayı 3. sırada tamamlayan Sırbistan'a ödül ve madalyalarını Spor Genel Müdür Vekili Mehmet KOCATEPE ile FIVB Yönetim Kurulu Üyesi Endres THORSTEN verirken, 2. olan Çin’in, ödül ve madalyalarını Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf TEKİN ile FIVB Yönetim Kurulu Üyesi Abdelhadi GHAZALI'den aldı.
 
Türk Milli Takımı'na ise ödül ve madalyalarını Gençlik ve Spor Bakanı Suat KILIÇ ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal KARABIYIK ile FIVB İkinci Başkanı Marta CENTENO tarafından takdim edildi.

Şampiyonluğun yanı sıra Milli Takım oyuncularımızdan Kaptanımız Damla ÇAKIROĞLU en iyi servis atan ve en değerli oyuncu, Liberomuz Dilara BAĞCI ise en iyi libero ve en iyi manşet alan sporcu olarak seçilerek bizlere ayrı bir gurur yaşattılar.



YILDIZ KIZLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ…
Uzun ve yorucu bir turnuvanın ardından mutlu sona ulaşan Yıldız Millilerimiz 2 ay gibi kısa bir sürede önce 2011 Avrupa Şampiyonluğunu, ardından EYOF 2011 Karadeniz Oyunlarında 3.’lük (Erkek Milli Takımımız Şampiyon Oldu) ve ardından da 2011 Dünya Şampiyonu olma başarısını gösterdi.

Bizlere bu gururu yaşatan Yıldız Milli Takımımızın başta teknik ekip olmak üzere tüm sporcularımızı ve emeği geçen herkesi tebrik eder, Milli Takımlar düzeyindeki başarılarımızın artarak devam etmesini dileriz.
 

voleybol06.net | VOLEYBOL ANKARA - Tüm Hakları Saklıdır