Aziz Yener, Avrupa Hakem Komisyonu Genel Kurulu’na Katıldı

 

Türkiye Voleybol Federasyonu Merkez hakem ve Gözlemci Kurulu Başkanı ve Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Avrupa Hakem Komisyonu (ERC) Aziz Yener, Belgrad’da uzun bir aradan sonra ilk kez yüz yüze gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısına katıldı.

Avrupa Hakem Komisyonu (ERC) Başkanı Zorica Bjeliç ve ERC Sekreteri Arturo Di Giacomo’nun da bulunduğu toplantıda CEV müsabakalarında görev yapmak üzere atanan uluslararası voleybol hakemlerin performansını mümkün olduğunca yakından takip etmek için meslektaşlarından toplantı öncesinde gruplar halinde çalışmaları konusu üzerinde duruldu. Bu amaçla çalışma grupları kurulması konusunda görüş birliğine varıldı.

 

mau_balkan.jpg


Uluslararası Voleybol Hakemlerinin, her büyük uluslararası organizasyon öncesinde uygulanan yöntemlere ilaveten çevrimiçi yöntemler de dahil olmak üzere sürekli eğitimi ile sağlanan düzenli temaslar ve bilgi alışverişi sağlanacak.
Avrupa Hakem Komisyonunda ayrıca üyeler arasında bilgi alışverişini kolaylaştırmak ve hakemlerin nasıl geliştiğini ve becerilerini nasıl iyileştirdiğini daha iyi anlamak için uluslararası hakemlerin performansı hakkında görüşler toplamak için çevrimiçi bir platformun sağlanması konusunda CEV’in çözüm ortaklarından Genius Sports ile yakın bir şekilde çalışılması kararı çıktı.
mau_balkan.jpg

ERC Başkanı Zorica Bjeliç, FIVB Hakemlik ve Oyun Kuralları Komisyonu’nun Ocak ayı sonlarında düzenlenen yıllık toplantısında tartışılan konuların kapsamlı bir incelemesini komisyon üyeleri ile paylaştı.

Avrupa Hakem Komisyonunun bir sonraki toplantısı 26 Şubat Cumartesi günü Belçika’nın Antwerp kentinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: Voleybol Hakem Ve Gözlemcileri Federasyonu



voleybol06.net | VOLEYBOL ANKARA - Tüm Hakları Saklıdır